lamalla.cat lamalla.cat Xarxa de Televisions Locals

    Xarxes socials

  • twitter
  • facebook

    Utilitats

  • Clica aquí per escoltar

Bunyols de Quaresma per fer tot l’any

Tot i que la Quaresma ja ha acabat, doncs és el període de set setmanes des del Dimecres de Cendra fins al Diumenge de Rams, pels més llaminers no hi ha només una època per menjar uns dolços bunyols de Quaresma o bunyols de vent, com preferiu anomenar-los. Així que aquí teniu la recepta per tenir bunyols de Quaresma sigui l’època que sigui. Ens l’ha enviada l’Àngels Masip, des de La Bisbal de Falset (el Priorat). Aquesta lectora, que té 12 anys però molta traça a la cuina, diu que són molt fàcils de preparar i es necessiten pocs ingredients. Això sí, recomana que els infants no feu els bunyols tot sols, perquè s’han de fregir i us podríeu cremar!

Ingredients

1/4 de litre de llet
200g de farina
140g de mantega
1 llimona
5 ous
Sal
Oli
Sucre

Alguna cosa més?

Cassó
Espàtula o cullera de fusta
Paella
Cullera
Paper de cuina r (opcional, però recomanable)

Preparació

1. Poseu a escalfar al foc un cassó amb la llet, la mantega, un pessic de sal i la pell de llimona raspada.

2. Quan la llet estigui a punt de bullir, aboqueu la farina i remeneu, sense parar, amb una espàtula o cullera de fusta. No deixeu de remenar fins que la llet i la farina hagin espessit. Diu l'Àngels que sabreu que està a punt quan la massa espessa sembli que vulgui enganxar-se a les parets del recipient. Llavors, retireu-la del foc i deixeu-la refredar.

3. Abans que la massa es refredi del tot, però, quan estigui tèbia, heu d'afegir-hi els cinc ous. Els heu de posar una un, mentre remeneu amb l'espàtula. Al final heu d'aconseguir una massa llisa i espessa, diu l'Àngels, com una maionesa.

4. Ara toca fregir els bunyols, o sigui, toca avisar un adult. Digueu-li al vostre pinxo adult que posi abundant oli en una paella i la posi al foc. Quan l'oli estigui calent, digueu-li que agafi una mica de massa amb una cullera i la introdueixi a l'oli. La massa s'inflarà convertint-se en un bunyol. Els bunyols s'han de retirar quan estiguin daurats per tots els costats. Perquè no agafin oli, l'Àngels recomana dipositar-los sobre un tros de paper de cuina o tovalló de paper, perquè aquest xucli l'oli que li sobra als bunyols.

5. L'últim pas ja el podeu fer vosaltres i és espolsar sucre en abundància (si és que no teniu problemes de sucre) per sobre dels bunyols.

Mmmmmmm...

    Xarxes socials

  • twitter
  • facebook

    Utilitats

  • Clica aquí per escoltar

3 Comentaris

  • con esto no m importa ni la linea ni el verano mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm k m meo

    la mejooooooooooo - 10/04/2007 - 17:41h

  • mmmmmmmm estan super bons!!!jo els he probat però s'ha de vigilar amb els dolços que ara bé l'estiu!!!! muakis a tots!!

    jo - 29/06/2006 - 13:11h

Vols afegir el teu comentari a la notícia?

NORMES D'ÚS

  • Les opinions són dels internautes, no pas de PetitaXarxa.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • PetitaXarxa.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.